rss
logo
 
donderdag 20 september 2018

Up

Ook in het ruïneveld begon het gras op te raken, of eigenlijk is wat er nog staat of ligt niet meer echt voedzaam en van goede kwaliteit. Weilandbeheer hangt elk jaar weer af van de temperatuur, de graskwaliteit en -kwantiteit en het aantal eters. We voerden eens een baaltje hooi om te proberen. Dat ging schoon op. De volgende dag konden de paarden wel twee balen op ook. En in het achterveld staat nog gras dat anders maar onder de sneeuw verdwijnt of als het niet sneeuwt toch staat te verleppen.

Dus we haalden de haspel tevoorschijn om een draadje te trekken achter het huis, waar vanwege de bouwwerkzaamheden momenteel geen houten omheining staat. En we konden weer vaststellen hoe slim paarden zijn, vooral als het in hun eigen belang is. Want wat is nu een haspel, in de ogen van een paard? Een dood ding dat niet naar eten ruikt en er ook niet naar uitziet, gewoon een van de vele dingen waar de mensen mee lopen te sjouwen en waar een paard geen interesse in heeft, ik noem de boormachine, tuinstoeltjes, houten balken. Niks aan.

Maar mooi dat ze met zijn allen met gespitste oren en priemende ogen al onze bewegingen in de gaten houden zodra wij het naburig weiland in trekken met de draadhaspel. 'Jongens, let op, er gaat wat gebeuren, we krijgen er gras bij, wat ik jullie brom!'.

berg1

Zodra we de draad van het ruïneveld openmaakten, draafden ze erdoor, Titan voorop. En het gaat dan niet alleen om eten. Het achterveld is extra leuk want daar ligt De Berg. Na een paar galoprondjes om het nieuwe veld te verkennen klommen ze naar boven, ook Stracciatella, voor wie De Berg nog helemaal nieuw was.

berg2

Voor de winter hebben ze nu de beschikking over het ruïneveld waar we hooi gaan voeren totdat het daar te modderig wordt, en het achter- en zwembadveld. Voor ons is het ook leuk om ze daar te hebben lopen, rondom het huis. We hebben geluk dat we onze weilanden zo om het huis heen hebben liggen dat we de paarden altijd kunnen zien. En zij ons.

Als we straks weer in het huis wonen, wordt het natuurlijk nog veeeeel mooier. Nog één winter geduld.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR