rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Spikkels

We hebben een logee. In weerwil van het gezegde 'een gast en vis blijven drie dagen fris' denken we dat ze wel de hele winter blijft.

Olivier heeft zelf geen plaats om te longeren. Of hij dan af en toe bij ons kon komen met zijn merrietje-in-opleiding. Dat was goed, en om niet steeds met dat dier heen en weer te moeten, kan ze tijdens de leerperiode wel bij ons blijven staan. We hebben gras te veel en hooi genoeg.

Vanochtend kwamen ze haar brengen. R had al gezegd 'Olivier komt niet lopend, wat ik je brom' en hij had gelijk. Olivier tufte de helling op met zijn rode mobylette, de pony gezadeld en wel aan een touw erachteraan en Joyce de hond los mee.

We zetten haar eerst een paar dagen in een afgeschermd stukje weiland, zodat ze met de andere drie kan kennismaken zonder risico van vechtpartijen.

logee

Het is een gezeglijk en leergierig beestje, dat de western longeermethode in no time doorhad en zich gemakkelijk laat vangen in de wei.

Het enige punt is eigenlijk haar roepnaam. Niet dat haar eigen naam niet goed is. Integendeel, een paard dat eruitziet zoals zij moet gewoonweg Stracciatella heten. Bijzonder goed gevonden. Alleen voor dagelijks gebruik een beetje lang. In de wandeling heet ze al 'die kleine krentenbol', maar dat is niet echt korter. Tijd voor wat crowd sourcing. Wie heeft er een beter idee?


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR