rss
logo
 
donderdag 16 augustus 2018

Regen

Ineens viel de herfst in. Ik weet niet waarom die uitgerekend zondag moest losbarsten, toen wij met Titan en Harissa door de omgeving denderden tijdens de jaarlijkse rallye van Sophie, misschien wel omdat ik vorige keer dit geroepen had ('verregende dagtochten zijn toch eigenlijk de leukste'). 's Ochtends 20 km de kant van Neufchâteau op, dan een cross parcours in het bos, en 's middags nog eens 12 km richting Chiny. Natnatnat. Herfstkleuren. Eén keer verdwaald. Nevel. Druipend struikgewas, glinsterende spinnenwebben.

Na bijna acht uren in het zadel was dit het resultaat: zelfs mijn waterdichte waxjas had zijn verzet opgegeven, zadels, dekjes en tuig waren doorweekt, wij waren moe maar voldaan, en we waren als tweede geëindigd. Weliswaar hadden we sommige vragen random beantwoord wegens geen verstand van (paddenstoelen, beroemde springpaarden), maar Harissa maakte het weer goed door formidabel te presteren bij het openen en sluiten van de slagboom. Ook sprong ze drie hindernissen. Dat paard kan alles en durft alles. Het blauwe dekzeil was een walk-over, en dat terwijl we thuis alleen met een groen hadden geoefend.

In Les Bulles noodzaakte de regen me tot het veranderen van de plek van het bed. Dat had ik laatst onder de haan-en-kip geschoven, gewoon omdat het leuk was, maar de regen roffelde zo hard op dat dakraam dat ik niet kon slapen zonder oordoppen, dus nu staat alles weer (bijna) als voorheen.

herfstbankje

In Suxy waait ons herfstbankje vol eikenbladeren. Het tractorschuurtje vordert, de achterwand zit erin. We laten ons niet afschrikken, al gaan we niet zo ver dat we in de gierende regenvlagen dakplaten gaan staan opschroeven, want gek zijn wij niet.

zakdoek

Al zou je dat af en toe niet zeggen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR