rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Nazomeractiviteiten

Er zit beweging in de bouw na die lange maanden juli en augustus waarin er helemaal niets gebeurde. Nu het huis glasdicht is, kan de buitenisolatie ertegen en bovendien kunnen nu al die Mannetjes binnen leidingen aanleggen en stopcontacten plaatsen en plafonds aanbrengen die tot nu toe riepen 'onze materialen worden gestolen als de ramen er niet in zitten', of 'wij Mannetjes worden nat als het regent'. Geen smoesjes meer, Mannetjes, aan de slag. Zaterdag komen de steigers voor het buitenwerk en morgen de eerste elektriciens.

Ook in de directe omgeving wordt stevig aangepakt. Houthakkers en machines zijn druk met kappen opstapelen en afvoeren van de sparren in verschillende bospercelen naast en achter de ruïne. De bomenstripmachines verstoppen ze 's avonds in de struiken (vraag: wie zou er een bomenstripmachine stelen, bovendien weten we inmiddels dat dergelijke machines alleen starten als je niet alleen over de sleutel maar ook over de code beschikt) en de houthakkers in de twee caravans die net voor de ruïne in het weiland geparkeerd staan, twee weken nu al. Hoe de daarin verblijvende werknemers het geregeld hebben kwa douchen en toiletgebruik, daar verdiepen we ons niet in. Intussen wordt het overal lichter doordat er steeds meer sparren vallen, maar daarachter ligt altijd weer nieuwe aanplant dus we treuren er niet om.

De werkzaamheden voor het tractorschuurtje schieten ook op. R heeft alle balken voorgezaagd en de steunen vastgeschroefd. Die komen niet meer los. Morgen balken beitsen, heiho, dat is mijn werk.

nazomer

Vanwege het mooie weer hebben we de laatste dagen ons eten op de bbq gelegd in Suxy. Nog meer tijd buiten doorbrengen zou betekenen 's nachts ook daar blijven slapen, maar dan zou Het Ventje aandacht tekort komen.

We leerden nog wat nieuws wat longeren in de round pen betreft en we maakten een mooie buitenrit waarbij Titan en Jay zonder aarzelen de Semois in stapten. Dat is wel eens anders geweest. Maar het is alweer bedtijd. Geen tijd meer vandaag. Morgen weer een nazomerdag.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR