rss
logo
 
zondag 23 september 2018

Rust

De houthakkers waren nog niet weg of wij ruimden een pad langs de nieuwe bosrand vrij. Niet veel werk. Een kwestie van afgeraspte sparrentakken van een meter of tien lang opzijduwen en een kronkelpaadje om de dikste stronken heen opruimen. Paar honderd meter. Zo hebben we met de paarden eens een andere uitvalsroute vanuit ons terrein. Afwisseling. Niet echt nodig maar gewoon leuk.

We kunnen het niet goed laten. Ook als we aan het begin van de dag tegen elkaar zeggen dat we het een dag kalm-aan zullen doen en eens rustig zullen gaan zitten lezen, draait het er toch meestal op uit dat we ons in no time in het zweet staan te werken, maakt eigenlijk niet uit waarmee. Een bekend feit is verder dat zodra we iets dergelijks ondernemen de zon erdoor komt en irritant op onze rug gaat staan branden. Natuurverschijnsel, doe je niets aan.

Nu is bosranden opruimen wel een van onze favoriete bezigheden, en dat het deze keer niet eens onze eigen bosrand is doet er weinig toe. Niemand anders doet het, niemand heeft er last van en wij vinden het leuk. Dus waarom niet.

paadje

Gisteren namen we het nieuwe pad te paard in gebruik. Het werkt. De paarden waren er helemaal niet van onder de indruk dat waar vorige week nog hoge bomen stonden ze nu opeens een grote leegte aantroffen, met een berg takken en stronken en een paadje waar ze langs konden. Pad goedgekeurd, werk klaar.

En vandaag? Zullen we het een dag kalm-aan doen en eens rustig gaan zitten lezen? Goed idee. R ging proberen het ventilatiesysteem voor het nieuwe huis te doorgronden. Dat is mij veel te moeilijk, en in plaats daarvan ruimde ik de hooibox uit, op en weer in, zodat we daar nu tenminste onze spullen kunnen terugvinden. Naast hooi liggen daar namelijk een aantal onmisbare gereedschappen, buisjes, kabels, draad, tuinscharen, schoonmaakspullen, schroeven, graszaad, wasknijpers, emmers, draadhaspels, spinnenwebben, stof, en dergelijke meer. Het is handiger als dat niet allemaal door elkaar ligt, maar daar was de klad in gekomen. Pfff, warm werk, en zodra ik begon kwam de zon er ook weer door, natuurverschijnselen hou je niet tegen. Maar nu is alles weer overzichtelijk opgeborgen daar.

Dus dat karweitje is geklaard. Wat zullen we morgen eens gaan doen? Een dag kalm-aan en eens rustig zitten lezen misschien? Goed idee.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR