rss
logo
 
woensdag 17 oktober 2018

Onnutte kennis

We maken met de bouw van het huis alles voor het eerst mee. We hebben allebei nooit eerder gebouwd en zijn altijd in bestaande huizen getrokken. Het is dus allemaal nieuw. Werken met een architect is nieuw voor ons, van diverse bouwmaterialen hadden we nog nooit gehoord, de volgorde waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd is wel logisch te beredeneren maar in het echt meegemaakt hadden we het nog niet.

Het tempo waarin de bouw en de afwerking verloopt, daar had ik wel van gehoord ('bouwen kost je een jaar van je leven') maar dat is nog niet hetzelfde als het zelf beleven. Aan de ene kant gaat de tijd extreem langzaam ('nog minstens zeven maanden voor we erin kunnen trekken!!?? Aaarrrggh!') en aan de andere kant juist ongemerkt heel snel. Hoe lang geleden waren we voor het eerst bij het keukenbedrijf, wat, anderhalf jaar geleden, dat bestaat niet. Maar het klopt natuurlijk toch als je het nakijkt.

Ook een tijd geleden hadden we het sanitair uitgezocht. Nu waren er wat kleine wijzigingen nodig dus we deden het sanitairbedrijf weer eens even aan. Denk niet dat we nog wisten hoe het kraantje van het wasbakje in de wc er ook alweer uitzag dat we destijds hadden gekozen na een hoop geslenter langs al die geëxposeerde modellen. Heel verstandig heeft het bedrijf al zijn artikelen voorzien van een nummer en toen we dat terugvonden herkenden we het kraantje wel. Volgende keer een foto maken, dat scheelt gezoek.

Daar zit hem nu net de kneep: er komt geen volgende keer. We zijn geen van beiden van plan hierna nóg een huis te bouwen, een overtuiging die met de dag vaster postvat. Dus al die nieuwe kennis en ervaring die we gaandeweg opdoen gaan wij niet in de praktijk brengen. Onnutte wetenschap.

Een treffend staaltje was het sanitairbedrijf zelf. Door een rare kronkel in de gps hadden we bij vorige bezoeken nogal wat moeite om het te vinden en we kwamen er pas na ettelijke keren verkeerdrijden. Maar nu weten we het en we reden er feilloos naar toe. Bam, pats, linea recta. Alleen, nu de laatste wijzigingen in het sanitairplan achter de rug zijn, hoeven we er noooooit meer heen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR