rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Onverwacht

De dag begon nog volgens plan. Eerst kwam de veearts voor Titan, die rechtsvoor kreupelt. Daarna wilde R een paar dagen naar Nederland en de daarvoor te huren auto moest in Arlon worden opgehaald. Ja, je woont in de rimboe of niet in de rimboe, dan is de dichtsbijzijnde autoverhuurder 30 km verderop. Ik bracht hem weg.

In verband daarmee had ik een strak plan gemaakt voor bezoekjes links en rechts aan tuincentra en kwekerijen die allemaal handig op mijn route lagen als ik toch uit Arlon kwam, alsmede lenzen ophalen en boodschappen doen in Florenville, en nog enkele essentiƫle activiteiten meer.

Maar ik deed niets van dat alles want de veearts adviseerde Titans ijzers eraf te halen, en Fred zou dat komen doen, maar hoe laat was onbekend. Dus haastte ik mij terug naar Suxy en hing daar vervolgens de hele dag rond, hield Titans hoef vast, althans overdrachtelijk, en waste in arren moede de auto omdat het te warm was om nuttige karweitjes te doen.

harissa

Fred kwam, kneep in Titans hoef met de tang, constateerde geen abces en adviseerde het een paar dagen aan te kijken. Harissa en Jay keken over zijn schouder mee en leverden kritisch commentaar. Met de diagnose konden ze wel instemmen.

Op de terugweg naar les Bulles had ik opeens zeven scouts in de auto, gelukkig allemaal kleine meisjes want die auto is niet ruim. Het wemelt hier de hele zomer van de scouts, bijna allemaal Vlaamse. Overal in de weilanden tentenkampen met vlaggen, bouwsels van houten palen, en hudo's. Dit woord was nieuw voor mij, maar ze legden het me uit: Houdt Uw Darmen Open, een ander woord voor openluchttoilet. Een ambachtelijke Dixi, als het ware.

De meeste scouts lopen bepakt en bezakt langs de weg te sjouwen, en deze werden ook geacht dat te doen, maar een auto aanhouden om de weg te vragen is natuurlijk het opstapje om een eindje mee te liften. Alleen wisten ze niet waarheen, de leiding had ze heel vals een kaart meegegeven zonder namen, met alleen wegen en hoogtelijnen. Dat maakt deel uit van de scoutopleiding. Uiteindelijk wilden ze dan wel graag naar de Spar in Jamoigne gebracht worden. Van daaruit was het zeker even ver lopen naar hun kamp als van de plek waar ik ze oppikte, alleen de andere kant op, maar 'als ge proviand bij hebt, valt het minder zwaar'.

Bij de Spar troffen ze nog een grote groep vrienden en zodoende werd ik uitgezwaaid met een vierentwintigvoudig 'hartelijk dank mevrouw!' Mijn populariteit bereikte daarmee vandaag een onverwacht hoogtepunt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR