rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Klaar

Nog even snel een logje voordat ik omval. Bekaf, en wel door eigen schuld. Er was wat gedoe met een offerte voor de houtkachel en R besteedde een groot deel van de dag aan rondrennen om de maat van de kachelpijp te bemachtigen, wat dringend was omdat de dakdekkers al begonnen zijn en die moeten het gat boren.

Ik zou intussen toezicht houden op de graaf- en aantrilwerkzaamheden bij de boxen, maar daar kun je als opdrachtgever beter niet de hele dag naar gaan staan kijken, dat maakt de Mannetjes nerveus. In de buurt blijven voor eventuele vragen en af en toe een blik werpen is voldoende. Dus wat zou ik dan in tussentijd eens gaan uitrichten.

Idee: de hooibox ontschimmelen, een achterstallig karwei. Nu of nooit, er ligt geen hooi meer maar wieweet binnenkort wel weer. Emmer zeepsop, emmer schoon water en twee ouwe sponzen, aan de slag. Er was niemand die zei dat het moest, helemaal zelf bedacht.

Dat is gewoon heel smerig en vermoeiend werk. Het enige leuke eraan is dat het nu klaar is. Het graaf- en egalisatiewerk van de Mannetjes intussen ook. De graafmachine is weg, de paarden hebben hun weggetje weer in gebruik genomen, na wat achterdochtig gesnuif aan al dat gele zand, en het is weer stil. Heerlijk.

Voorlopig geen aantrilmachine meer rond het huis. Het projectje achter de boxen is klaar, afgezien van de schuur die we op het vers geƫgaliseerde veldje willen bouwen, maar dat is schoon werk. Denk ik, nu nog.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR