rss
logo
 
woensdag 17 oktober 2018

Te vroeg gejuicht

Het is waarschijnlijk een kwestie geweest van voorbarig enthousiasme. Te hard op de feiten vooruitgelopen. In een klap heeft Titan ons duidelijkgemaakt waar de uitdrukking 'zich vergalopperen' eigenlijk vandaan komt. Om maar niet te spreken van 'hardlopers zijn doodlopers'. Dat laatste hoeft niet letterlijk te worden opgevat in zijn geval maar hij zit er wel mooi mee.

Gisteren zag alles er nog zo zonnig uit. The sky was the limit, hij denderde weer door de wei alsof er niks aan de hand was geweest. Maar vandaag moest de veearts weer komen. Op drie benen in de wei, in een box gaan liggen wat hij anders nooit doet, zielig rondhinken.

Doktersvoorschrift: een week rust in zijn box, drie maal daags vijf minuten aan de hand stappen, wat elke dag met twee minuten mag worden opgevoerd als het goed gaat. Dat is minimaal bewegen voor een paard dat normaal nooit op stal hoeft te staan. Arme ziel. Hij kreeg een spuit pijnbestrijding en de dierenarts vond hem een pauv' loulou.

titan

Maar goed dat we net zes balen vlasstrooisel hadden gehaald. We moeten nu ook opeens weer hooi halen voor hem, mest ruimen, water bijvullen, en elke dag moeten we een bittersmakend pijnstillend poedertje bij hem naar binnen zien te krijgen, eventueel verpakt in geraspte wortel of appelmoes.

De meisjes vinden het maar gek. Zij willen ook hooi en waarom komt Titan niet buitenspelen. We lieten ze in de roundpen rondgalopperen en over een hindernis springen, dat deden ze allebei heel goed en met zichtbaar plezier. Vooral Harissa liet dat weten door luidkeels rond te schetteren: kijk dan wereld, kijk dan wat ik doe!!! Joehoei! Ik spring, ik bok, ik ren. Ik kan alles, hiii!!! Titan keek toe. Zijn tijd komt ook wel weer.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR