rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Vorderingen

Het krioelt momenteel van de irritante petieterige vliegjes. De paarden hebben hun kapjes hard nodig, en wij eigenlijk ook. Middenin zo'n wolk kun je maar beter je mond houden, anders adem je ze zo naar binnen. We laten de kapjes dan ook zo lang mogelijk zitten en rijden 's avonds nog een keer naar Suxy om ze af te doen voor de nacht.

Na het bezoek van de veearts gisteren is Titan weer helemaal fris en vrolijk en kreupelt nauwelijks meer. Hij rent net zo hard de zandberg op en af als de meisjes.

opdeberg

We haalden zes balen vlasstrooisel, maakten de boxen schoon en strooiden ze opnieuw in, waarna zowel Jay als Titan juichend naar binnen renden om daar eens lekker te gaan staan plassen. Dat kan ook buiten jongens, zeggen wij dan, in de vrije natuur; nu ja in het weiland, dus eigenlijk is het wel logisch dat ze dat liever niet in hun eigen eten doen. Het Ventje is al net zo, hij zit de hele dag buiten en komt alleen even binnen om gebruik te maken van de kattebak. Te netjes opgevoed. Ons houdt het in elk geval van de straat.

Onderweg bezochten we een metaalbedrijf om een idee te krijgen van een redelijke prijs voor onze roundpenpoort. Dat ontliep de offerte van Jacky niet veel, dus gingen we bij hem langs om te zeggen dat hij ermee aan de slag kan. Hij had ook nog twee weideslepen in de aanbieding, een oude roestige voor weinig en een nieuwere hydraulische voor meer geld. Ik vind het allemaal formidabel grote en zware apparaten maar dat schijnt te moeten en R zegt dat onze trekker dat wel trekt.

Ook bekeken we bij een bedrijf de mogelijkheden van gabions. Schanskorf is een mooi woord maar dat zegt hier natuurlijk niemand wat. We vinden ze mooi als tuinmuurtjes en ze houden de helling op zijn plaats. Ze zijn stevig en je kunt ze laten begroeien tot vreugde van insecten en andere beestjes.

Intussen werd op de prédalles op de keuken en de eetkamer beton gestort. Nog één plafond, dat van de woonkamer, en het nieuwe huis is van boven dicht. Volgende week, is de prognose. Het eind van de ruwbouw komt in zicht.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR