rss
logo
 
woensdag 17 oktober 2018

Vesuvius

Harissa is een nieuwsgierig paard, dat weten we, maar wat Jay vandaag had leek meer op een obsessie. We staken de brand in een hoopje oud hooi, overgebleven van de winter. Alles bij elkaar een klein baaltje. Lucifertje erbij en voor je het weet is het weg. Wel veel rook in het begin.

vesuvius

Jay was er niet bij weg te slaan. Je zag haar denken: hoe kan dit? Dit is onze zandberg en nu komt er opeens rook uit. Een vulkaanuitbarsting? Een fumarole? Een gat in de aardkorst? Of een bijzonder cadeautje voor mijn verjaardag (en die van Harissa)?

Last van de rook leek ze niet te hebben, en terwijl paarden normaal niets van vuur moeten hebben, kwam ze dichter en dichter bij. Het mysterie had een grote aantrekkingskracht. We lieten haar raden en vertrokken aan het eind van de middag zoals altijd naar Les Bulles.

De volgende morgen was het vuur allang uit. In de afgekoelde as stonden talloze hoefafdrukken. We weten niet wat haar conclusie is geweest maar het onderzoek naar het verschijnsel is in elk geval grondig aangepakt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR