rss
logo
 
donderdag 20 september 2018

Aprilzon

Er was meer dan één mijlpaal op deze aprilse vrijdag, maar dit is de belangrijkste. De betonspuit kwam en maakte van een hout- en staalmattenskelet een half benedenhuis. Nog even wachten tot het droog is en dan kunnen we al twee trappen op naar de eerste halve verdieping, waar de slaapkamer komt.

Het trappenhuis is nogal ingewikkeld in onze split level, zo erg dat Bernard de Geweldige, de voorman die de tekeningen moet interpreteren van het ingenieursbureau dat de tekeningen van de architect interpreteert, een trap te ver had doorgeredeneerd en had laten bekisten.

Woensdagavond bekeken we de vorderingen, zoals iedere dag na het paarden voeren. Hm, zei R, er is daar een puntje dat ik niet begrijp. We keken samen. Er waren wel twintig puntjes die ik niet begreep dus dat schoot niet op. Donderdagochtend kaartte R het puntje beleefd aan ('niet dat we ons ergens mee willen bemoeien maar eh ...'), Bernard krabde op zijn hoofd, de architect kwam aangesnord, er werd langdurig op meerdere tekeningen gestudeerd en de bekisting kon er weer af, net op tijd voordat het beton kwam. Zulke momentjes zijn er waarschijnlijk in elk bouwproject.

trappen

Mijn invalshoek is misschien wat minder praktisch, maar door die bekistingen moet ik steeds denken aan Februarizon ('Arbeiders bouwen met aluinen handen aan een raamloos huis van trappen en piano's'). Zo'n heerlijk luchtig gedicht, helemaal fris. Zo voelt ons nieuwe huis ook aan.

Alleen dan in april.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR