rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Inhaalslagje

Ik ben een beetje achteropgelogd door die halve gordijnen, die bovendien maar een jaar meegaan, terwijl er in Suxy werkzaamheden gaande zijn die voor de eeuwigheid bedoeld zijn, bij wijze van spreken. Even inhalen.

Intussen is al het puin daar weg, we kregen een mooi vloertje van gele breuksteen (ja, scories, ik weet echt niet hoe die in het Nederlands heten), een bouwput met hele steile wanden die nu al beginnen in te storten en twee onnoemelijk hoge bergen grond met rotsen die uit die bouwput zijn gekomen en nu in de voortuin liggen. Het is mij een raadsel hoe daar zoveel grond kan zijn uitgegraven, daar het oude huisje geheel onderkelderd was en het gat voor het nieuwe huis maar een klein stukje groter is dan het oude. Het lijkt wel of er flat van vijf verdiepingen gebouwd gaat worden, wat een afgrond. Maar we hebben het met eigen ogen zien uitgraven dus het zal wel.

Verder staken we in het bosje bij de round pen wat ribes in de grond die we nog net van de graafmachine gered hebben. Die slaat wel aan, ribes slaat altijd aan in mijn ervaring. En de sneeuwklokjes. Op de kop af drie jaar geleden nam ik me voor ze te redden en nu was het moment eindelijk daar. Ik had niet gedacht dat het zo lang zou duren. We staken een flinke kluit met gras en al uit en plantten ze boven bij het nieuwe terrasje. Daar staan ze nu alsof ze niet beter weten, met een veel mooier uitzicht dan voorheen. We hopen dat ze het waarderen.

Ten slotte kan ik nog melden dat ik tijdens een nacht waarin ik om onbekende redenen maar niet in slaap kon komen, kon vaststellen dat er niet alleen in Suxy maar ook in Les Bulles grote groepen kraanvogels overvliegen. Groegroe groegroe. I+R hebben toch ook altijd mazzel.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR