rss
logo
 
woensdag 17 oktober 2018

Bij de tandarts

Afgelopen week waren I+R bij de tandarts, nog altijd dezelfde omdat hij nog steeds even uitstekend is. Dat hele eind naar Luxemburg hebben we er graag voor over. Hij legt altijd precies uit wat hij aan het doen is en waarom, en praat ons bij over de nieuwste ontwikkelingen in het vak.

Zaterdag waren de paarden aan de beurt. De paardentandarts komt aan huis, of eigenlijk aan stal. Hem kennen we nog niet zo lang, maar hij is al even punctueel, neemt de tijd en betrekt niet alleen de patiƫnt bij de gehele behandeling. Ook R zat regelmatig tot zijn elleboog in de paardenmond om het verschil tussen voor en na vijlen te voelen. Bij de mensentandarts is dat geen onderdeel van de procedure.

tandarts

Alle betrokkenen trekken hier een zorgelijk gezicht maar daar was eigenlijk geen reden voor. Alles ging zoals het moest. Bij Titan waren er wat haken te vijlen en bij de meisjes was er wat polijstwerk.

Per paard is hij wel drie kwartier bezig geweest, terwijl die megaraspen en reuzenvijlen een hoop geronk maken. Ook lijkt mij dat zo'n mondopensperbeugel niet lekker kan zitten. Toch stonden ze alle drie netjes stil. Dat verbaast mij al net zo als wanneer de smid aan het werk is, dat ze zich al dat gedoe zomaar laten welgevallen.

De tandarts was ook over ze te spreken. Hij komt wel op erven waar de paarden al tegen het dak vliegen als ze de rasp bij de buren horen zoemen, of die de behandelaar proberen te bijten of de stal uit te schoppen. Die van ons zijn netjes opgevoed en ze gaan ervan uit dat als wij erbij zijn, het allemaal wel zo zal horen. Ook al weet ik vrij zeker dat ze, haken of geen haken, uit zichzelf niet gauw de tandarts zouden bellen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR