rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Het Siberië van België

Het is duidelijk te merken als we 's ochtends van ons tijdelijk onderkomen in Les Bulles naar de paarden rijden: Les Bulles ligt in het noorden van het zuiden, Suxy in het zuiden van het noorden. Ergens halverwege gaan de weilanden over in loofbos, een kilometer verder verschijnen de donkere sparren en vlakbij ons weggetje is er alleen nog maar sparrenbos zover als je kijken kunt.

In Les Bulles ligt nu geen sneeuw meer, die begint ook ergens halverwege. Op onze eigen helling is alles wit. Het is maar een dun waasje, het temperatuurverschil is ook maar een of twee graden, maar rond het vriespunt maakt dat natuurlijk precies het verschil. De Gaume versus de Ardennen.

siberie

Denk hier zelf de snijdende oostenwind bij en u weet waarom het bij de boxen vandaag niet fijn schuilen was voor de paarden. Die bieden bescherming bij de heersende westenwind. Maar goed dat onze beertjes warm in de wintervacht zitten.

Vanmorgen boden de boxen wel ander vermaak. Daar is niet veel vocht en heel weinig vorst voor nodig.

schaatsen
(20 sec)

Na afloop heb ik om ongelukken te voorkomen toch maar gauw een paar scheppen vlas gestrooid over de ijsvlakte. We willen niet dat ze hun elegante beentjes breken op zo'n onnozel laagje ijs.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR