rss
logo
 
donderdag 20 september 2018

Ik Kan Koken

Dat mag wel op het web, dat Ik Kan Koken. Tot vandaag Kon Ik Dat Namelijk Niet, althans niet hier. Ons huurhuis heeft een gloednieuw Ikeakeukenblokje maar geen apparaten, behalve de recent gemonteerde afzuigkap. Geen koelkast, geen oven, geen kookplaat. De vorige huurders behielpen zich met een butagasje.

Mja, daar hadden wij weinig trek in. Dan was ons vorige huisje luxe, daarbij vergeleken. Natuurlijk gaan we ook geen nieuwe spullen kopen voor dat jaar dat we hier verblijven. En de apparaten uit het oude huisje waren oud, lelijk en oneconomisch maar ze deden het wel (behalve de diepbetreurde afwasmachine, die wij nog dagelijks missen).

Dus. R bouwde ze uit, ik maakte ze schoon (urgh, maar er zat niks anders op) en R bouwde ze weer in. Dat gaf gedoe met stekkers en afmetingen en voltages maar hij kreeg het voor elkaar. Het ziet er keurig uit en alles doet het. Ik kan weer koken.

Om dat te vieren maakte ik courgettes gevuld met couscous en geitenkaas, simple but strong, en wel in de reusachtige couscouspan waar R mij al jaren om uitlacht. Inderdaad is die pan groot genoeg om courgettes met couscous en geitenkaas klaar te maken voor zeker acht personen, terwijl we bijna altijd met zijn tweeën zijn. Een heel kleintje zou handiger zijn, ook met de afwas naderhand. Maar dat geef ik natuurlijk nooit hardop toe.

In elk geval smaakte het als vanouds, en dat komt onder andere doordat dat in- en uitbouwen van aftandse apparatuur één zeer groot voordeel heeft: ik kon zo beginnen zonder ook maar het kleinste gebruiksaanwijzinkje te hoeven doornemen. We hebben daar nooit gebruiksaanwijzingen van gehad, maar na drie jaar experimenteren in het oude huisje kan ik met die kookplaat lezen en schrijven.

Morgen bakken. Hmmm, met al die pas hervonden bakblikken en de nieuwe oude oven heeft hier de verwachting stevig postgevat dat dat wel een hoogstandje wordt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR