rss
logo
 
donderdag 16 augustus 2018

Oud en nieuw

Met Het Ventje gaat het ook goed, zei ik, en u kunt mij geloven. Dit is een nogal langgerekte verhuizing geweest omdat we alle vrachtjes zelf hebben vervoerd, iedere dag een trailer vol, en al die tijd dat dit gaande was, heeft Het Ventje het gewoel om hem heen resoluut de rug toegekeerd. Dit was zijn zaak niet, dit ging hem niet aan, laat die I+R maar schuiven als ze dat dan zo graag wilden, hij bemoeide zich er niet mee.

Dat heeft hij tot het uiterste volgehouden. Zijn stukje van de bank met zijn dekentje erop hebben we tot het allerlaatst bewaard. Hij week niet van zijn plek, terwijl het om zijn eiland heen leger en leger werd. Verhuizing? Welke verhuizing?

ventjeslaapt1

Maar toen er niets meer restte dan hijzelf moest hij toch mee de kattenmand en de auto in. Dat Vond Hij Niet Fijn! Mddrrriiaaoooouuwwwww! Dat we even wisten dat dit traumatisch was. Het ritje duurt maar tien minuten en eenmaal in het nieuwe huis vond hij het vooral spannend. Opwindend. Snuf snuf snuf, kijk, ruik, luister. Daarna moest er natuurlijk grondig worden uitgerust na zoveel nieuwe indrukken.

ventjeslaapt2

Daar moest dan wel een goede plek voor worden uitgezocht. Zoiets luistert nauw voor een verstandige kat. Maar kijk, wat hadden we daar? Onlangs vonden we in de opslag wijlen Ketti's oude favoriete hangplek, voor Het Ventje helemaal nieuw, misschien was dat wat voor hem. Het was te proberen.

Om kort te gaan: goedgekeurd. Het dekentje is voorlopig uit de gunst, hij slaapt de hele dag op zijn nieuwe schapenvacht bij het raam. Naar buiten hoeft hij nog niet zo nodig, eerst maar eens een nieuwe routine in dit huis opbouwen, te hard van stapel lopen vindt hij helemaal niet goed. Er moet eerst van alles verwerkt worden en dat moet slapend gebeuren.

's Nachts slaapt hij bij ons op bed net als voorheen. Lekker vertrouwd. Daar ben ik wel blij om, stel dat wij ook uit de gratie waren geraakt door ons verhuisgedoe, dat zou ik pas echt hevig mddrrriiaaoooouuwwwww vinden. Traumatisch ja. Oef. Daar moet ik echt niet aan denken.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR