rss
logo
 
donderdag 20 september 2018

Dat stemt tevree, althans grotendeels

Weer hard aan het werk. Successen en niet-zo'n-successen. En dat alles op één dag.

Allereerst wist ik R over te halen mijn haar eraf te scheren, zomaar tussen het verhuizen door. Het viel niet mee en hij vroeg wel zes keer of ik het echt zeker wist. Alsof ik niet heel goed had nagedacht alvorens mijn mind up te meken. Dat moest gewoon goed worden. En nou ja, als het dan toch níet goed zou blijken te zijn geworden, dan groeit het toch vanzelf weer aan? Geduldkwestie. Maar toen het klaar was, waren we allebei erg tevreden. Eraf. Dit is als je mijn soort haar hebt gewoon veel handiger.

haar

Verder haalden we na drie jaar slapen in het logeerbed ons eigen bed uit de opslag bij Sunshine. Ondanks de door het verhuisbedrijf aangebrachte vermommingen identificeerden we de verschillende onderdelen redelijk snel. Alleen de poten niet. Knarsknars, waar hebben die mannetjes onze bedpoten verstopt? Nu moeten we nog een keer terug om alle dozen te doorzoeken. Bovendien heb ik de door R goed gemarkeerde en zorgvuldig apart bewaarde specifieke bedschroeven op een zo doordachte en handige plaats neergelegd dat ik niet meer weet waar. Het verhuisleven is soms vol kommer.

Tussendoor reden we de trailer door de keuring. Hij werd natuurlijk goedgekeurd want hij ís goed maar er was weer wat met een getalletje op een document, net als laatst met de tractor. Daar moeten we dan weer achteraan. Zoiets komt goed maar het is irritant.

We verhuisden de kasten (vanaf een tafel op de laadklep van de trailer via het slaapkamerraam), dat ging beter dan we hadden gevreesd. En na een rit naar het containerpark zijn nu alledrie de keldertjes leeg. Het schiet op, de volgende etappe is 'boven' maar dat is minder werk.

In Les Bulles maakte de huiseigenaar de nieuwe afzuigkap af, beloofde de stopcontacten in de garage in orde te maken, de verwarmingsmonteur langs te sturen en de buren op te porren hun rommel langs onze gevel weg te halen. R denkt dat die man te optimistisch is met zoveel projecten op één avond maar we zien morgen vanzelf wat ervan terecht is gekomen. Als wij er morgen in slagen onze bedpoten te lokaliseren vind ik al dat wij het dik voor elkaar hebben. En die schroeven dus, die ook.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR