rss
logo
 
woensdag 17 oktober 2018

Een decennium later

Ik wilde een logje schrijven maar ik wist niet waarover. Steeds maar weer over dozen inpakken en gordijnrails ophangen, dat gaat het publiek vervelen. Ik vroeg het aan R, al weet ik best dat ik met deze vraag niet bij hem hoef aan te komen. 'Dat weet ik ook niet', zei hij inderdaad, 'maar je moet er natuurlijk wel een schrijven, met een leuke foto erbij'. Ook dat nog! Maar ik heb helemaal geen foto's momenteel. 'Dan neem je er toch een van tien jaar geleden? Merkt toch niemand'.

Huh. Ik keek op de harde schijf waar de foto's van tien jaar geleden staan, al jaren onbekeken wegens telkens weer nieuwe en nog nieuwere foto's. Er gaat dan een wereld voor je open waar je zelf ooit doorheen bent gelopen als was het vandaag. Kijk, 2004.

decennium

Die kubusjes hebben we nog, maar het servies niet meer. Dat bankje is allang naar de kringloop. Ik had minder rimpels, veel minder rimpels dan nu, maar ja, doe ik niks aan.

En ik heb mijn eigen haar! Ja, tenminste, dat heb ik nog steeds maar nu is het een tint lichter, het is langer en zit fluffier. Leuker toen, vind ik. Weet je wat, ik ga er binnenkort weer eens met de tondeuze overheen.

En dan zie ik wel of iemand merkt of mijn foto's van tien jaar geleden zijn of van nu.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR