rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Nog even

Na het vertrek van de logees kwam Fred de paarden hun ijzers afnemen. De komende weken met verhuizing en koud en nat weer op de planning komen echte bosritten er toch niet van dus kunnen de paarden wel een tijdje op blote hoeven door het leven. Dat geeft meer grip bij gladheid en voorkomt ijsballen onder de ijzers in geval van plaksneeuw. Toen we vanmiddag een wandeling aan de hand met ze maakten, klonk het plofplofplof op de weg in plaats van klipklipklip. Geluidgedempte hoeven.

Fred wierp nog een blik op ons huisje. Hij zou het dak best willen hebben, dat is puntgaaf, maar de stallen waar hij het op wil leggen zijn nog niet klaar. Bovendien is het veel te veel werk om het eraf te halen, leitje voor leitje, dat lukt nooit in twee weken en in een periode met kou en sneeuw. Zelf hebben we ook geen tijd. Jammer. Misschien weet hij nog iemand voor de verwarmingsketel, niet dat die erg goed is maar hij is gratis dus er kan een belangstellende zijn. Hetzelfde geldt voor de laminaatvloer maar we hebben geen tijd en geen zin om ermee te leuren, en meenemen heeft geen zin.

logeerkamer

Toen hij weg was, konden we aan de verhuisvoorbereiding gaan denken. We maakten een degelijk schema wanneer wat door wie moet gebeuren en een lijstje met maten van ramen, deuren, vloeren en kasten. We zijn allebei ervaren verhuizers en onze planning is waterdicht. Natuurlijk gaat er bij elke verhuizing wat mis maar er is ruimte voor onvoorziene toestanden ingecalculeerd. Zo doortimmerd dat het bijna saai is. Dat is toch eigenlijk de goden verzoeken.

Hoe dan ook beginnen we morgen met schoonmaken van ons huurhuisje. Vuil is het niet maar schoonmaken is de beste manier om een huis 'van jezelf' te maken. Dus hup, eropuit met emmer dweil en sop, en niet te vergeten boormachine en rolmaat. We hebben er zin in. Nou ja, ik in elk geval. Ik vind verhuizen altijd wel leuk.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR