rss
logo
 
woensdag 17 oktober 2018

Ons nieuwe optrekje

Kijk eens. Ons nieuwe optrekje, voor de duur van de werkzaamheden. Goed hè, gele steen. Hoewel het huis maar één dorp verder ligt, wonen we tijdelijk toch in een andere landstreek. Suxy ligt nog net in de Ardennen, met huizen van grijze en bruine natuursteen, en Les Bulles ligt net in de Gaume, waar traditioneel met gele steen werd gebouwd. Veel vriendelijker.

huisjevoor

We hebben de sleutel en brachten de middag door met meten, zodat ik straks door kan gaan met mijn nieuwe hobby, gordijnen vermaken. Ook in de keuken moeten wat dingetjes gebeuren, zoals de apparaten uit ons oude huisje inbouwen. Die zitten er namelijk niet in, minor detail. Kastjes ja, koelkast nee. Onze ouwe brombeer de eeuwig zoemende koelvrieskast moet nog een jaartje mee, evenals de kookplaat-met-oven. Ook is er geen afwasmachine, maar als ik daarover mopper denkt u dat wij verwende apen zijn. Daarentegen is er een bad! En overal dubbelglas. We gaan erop vooruit.

trapje

R stootte zijn hoofd 1x tegen een balk (ik zei toch dat ik zou turven) en ik donderde van het trapje. Eigen schuld, wie loopt er nu in een oud boerenhuisje de trap af op hoge hakken. Dat deed de boerin vroeger ook niet, zo'n trapje is daar gewoon niet voor. Ik zal het traditionele loopje moeten leren, het op-zelfgebreide-sokken-de-trap-op-en-af-zonder-iets-te-breken-loopje. Ik kan oefenen tijdens de verhuizing, die mede dankzij dit trapje heel interessant belooft te worden. Het is 54 cm breed met twee bochten.

We praatten nog even met de nieuwe buren. Zij wonen, ook nog maar net, in het smalle linkerdeel met de kerstboom. Wanneer onze verhuizing zou plaatsvinden, wilden ze weten. Tja. Dat weten wij zelf ook nog niet, maar dat wordt een dezer dagen duidelijk.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR