rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Precies goed

Vanmorgen werd hij gebracht, onze dwerg, op een e-n-o-r-m-e oplegger. Er kwam geen eind aan die wagen. Volgens mij doen ze dat expres, om de buitenlui het gevoel te geven dat zij dit keer niet meer dan een dinky toy hebben aangeschaft en dat het de volgende keer natuurlijk een volwassener model moet worden.

trekker1

Maar als je er eenmaal op zit valt het erg mee. Gewoon een prima sterke trekker, die gelukkig niet belachelijk groot is. Groot is nergens voor nodig zeg ik. Toch mooi 48 pk.

trekker2

Het eerste wat we ermee deden was de bak slepen. Een mooi oefenobject, die bak is in elk geval waterpas, dan hoefde ik niet meteen hellingen te rijden. Dat kan de rest van ons leven nog volop. In het begin deed ik extreem voorzichtig met het laten opkomen van de koppeling, dat is bij elk nieuw voertuig even aftasten. Toch? Heeft niets te maken met beginnerszenuwen, nee, is helemaal verantwoord. Je wilt immers niet dat de nieuwe er bokkend vandoor gaat. Bij paarden is dat al net zo. Na de eerste paar rondjes durfde ik er wel mee rond te crossen, hoewel R zegt dat het best nog wat harder mag. Ja, morgen. Voor nu kan ik nog ter verdediging aanvoeren dat het zicht werd belemmerd door sneeuw.

Hoe dan ook zijn we erg tevreden met The Kid. Zo heet hij. Het is een Deutz-Fahr Agrokid, dus zijn roepnaam ligt voor de hand. Hij is niet te groot, niet te klein, niet te oud en ook niet te nieuw. Precies goed. Broembroem.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR