rss
logo
 
donderdag 16 augustus 2018

Er was eens (3)

We zijn klaar voor de winter. De eerste 28 hooibalen van dit jaar liggen opgetast in een van de boxen. Het was leuk om ons harde werken van deze zomer terug te zien op die hoge stapel hooi in de schuur van Le Paul. In de loop van de komende winter eten de paarden zich daar doorheen à raison van een baal per paard per dag en uiteindelijk resulteert al deze energie in mest. Die ook weer energie vraagt als we hem opruimen, maar die uiteindelijk het gras in het voorjaar weer goed zal laten groeien. Een eigenaardige kringloop als je er over nadenkt. Het is misschien beter dat niet te vaak te doen.

Onze timing was strak, want zodra we het hooi binnen hadden, begon het weer eens te regenen. Een goede gelegenheid om ons persoonlijke sprookje in stripvorm op de schoorsteen bij te werken. Waar is mijn ladder.

'Er was eens ...' deel een (waar een slideshowtje moet worden uitgezeten) kwam uit op 1 februari en deel twee dateert ook alweer van dik zeven maanden geleden. Intussen hebben we niet stilgezeten en het is hoog tijd voor het vervolg.

Hier zien we nu dat we hebben gehooid met Olivier en Timéo en de balen onder dak gebracht, een heleboel bosritten gemaakt, beekjes overgestoken, de omheining afgemaakt en een trekker bemachtigd.

erwaseens3

Het Ventje beziet zoals altijd onze activiteiten in alle rust. Goed zo. Er moet iemand zijn die overzicht houdt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR