rss
logo
 
woensdag 17 oktober 2018

Toch bezig

U kunt beter niet alles letterlijk nemen wat hier staat. Ik ben niet goed in langdurig stilzitten, ook niet als het alsmaar doorgiet, en er stonden nog wat kleine en grotere expedities op het programma. We gingen er zowel dinsdag als woensdag op uit.

Eerst nog eens naar de tractorleverancier in Luxemburg in verband met de papieren van ons trekkertje, en woensdag helemaal naar Philippeville. Een trekker is een mijlpaal in ons leven en een stap in de goede richting maar er moet ook wat achter hangen anders blijft het bij rondjes rijden in het weiland.

We zoeken een klepelmaaier met y-messen, een bak en een ding-met-twee-pinnen-om-hooibalen-mee-te-verplaatsen. Zoiets moet een korte maar krachtige naam hebben maar die schiet de hobbyboerin op dit moment niet te binnen. O, nu ik erover nadenk, waarschijnlijk 'vork'.

We oriënteerden ons grondig, waarbij ik aanvankelijk geïntimideerd werd door de enorme machinerieën die wij blijkbaar zelfs voor onze bescheiden werkzaamheden nodig hebben, maar het wende snel. Een weiland is geen tuin en een weidesleep geen kinderharkje, wat tevens blijkt uit de aanschafprijzen.

Een interessante vraag is ook waar we deze apparaten gaan opslaan. Ze kunnen heel stoer buiten in het gras liggen maar dan roesten ze. Ik zie al een schuur(tje) opdoemen waar deze watjes vertroeteld zullen worden.

We legden ons nog nergens op vast, de informatie moet eerst weer even bezinken en met dit weer is het toch geen doen in het land. Veel te veel modder.

Trouwens, de trekker wordt ook pas begin volgende week afgeleverd en voor die tijd hebben we nog een bijzondere klus waar ik wel naar uitkijk. De meubels komen uit de opslag en na drie jaar van ze gescheiden te zijn geweest, ben ik benieuwd of we ze nog terugkennen. En zij ons, dat is de vraag.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR