rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Mebbenum

Ha, we hebben hem gevonden, de trekker van ons leven. Waarschijnlijk letterlijk want trekkers gaan lang mee dus een tweede zie ik ons nog niet zo snel aanschaffen. Het kan natuurlijk zijn dat we op ons negentigste aan een nieuw modelletje toe zijn maar dat zien we dan wel weer. Voorlopig zijn we erg content met deze.

Hij staat hier nog bij de handelaar tussen allemaal reusachtige machinerieƫn waarvan wij de werking niet weten en het nut niet kennen, maar die kleine, die is van ons. Bijna tenminste want hij moet nog langs de DIV en de keuring en de douane en de verzekering en zodoende wordt hij pas over twee weken afgeleverd, maar we hebben toch al echt een band samen.

trekker

Het is een Deutz-Fahr van vier jaar oud, 48 pk, twee dubbele hydraulische ventielen, een categorie-2 lift en twaalf versnellingen. Ja, niet minder. Hij kan even hard voor- als achteruit. In werkelijkheid is hij beschaafd groen, niet zo lichtgevend als op de foto. Wie ophoudt met werken koopt gewoonlijk twee eendere fietsen of een caravan, wij hebben een tractor. Ik zie ons al de blits maken als we met deze cabrio door de omgeving rijden.

Dat is te zeggen. Ons trekkertje heeft meer knopjes en hendeltjes en pedaaltjes dan ik in een keer aankan. Eerst dus nog wel even de gebruiksaanwijzing doornemen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR