rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Uiteenlopende activiteiten

Een goedgevuld dagje weer. Afwisselend ook. Het ene moment zijn we bij Goffette voor een paillasse en een lading betonijzers van 14 mm, en het volgende (bij wijze van spreken) komen wij op tv.

Een paillasse is een betonstaalmat, die gaan we gebruiken om de round pen te slepen. Tot nu toe leenden we er een van Olivier. Je hangt hem achter de auto (bij gebrek aan een tractor) en rijdt rondjes over het zand. Werkt fenomenaal. Je moet een hele nemen terwijl wij maar een halve nodig hebben, dus nu hebben we een reservebetonstaalmat. Luxe.

Ik deed nog een poging om zelf de betonschaar te hanteren, hoe moeilijk kan dat zijn, hefboomwerking tenslotte, maar helaas. Je bleek toch spierballen te moeten hebben om die schaar dicht te drukken. Het betonschaarhanteermeneertje bleek die wel te hebben, ook al was hij verder van hetzelfde formaat als ik.

De betonijzers waren ook leuk. Het zijn staven van zes meter lang en wij hadden lengtes van 1,50 m nodig. Ik had eigenlijk nog nooit betonijzer zien knippen. Er is een brommend machientje voor dat die dikke staven doorbijt alsof het spaghetti is. Knipknipknipknipknip, klaar. We gaan daar paaltjes voor de binnenomheining van maken, de opschroefisolatoren hebben we al, rijke lui dat wij zijn.

De middag besteedden we aan een uit de hand gelopen wandeling met Titan en Jay. Het was niet de bedoeling om drie uur weg te blijven maar het ging vanzelf. Weer thuis waren we dringend toe aan een groot stuk appeltaart, zodat het goed uitkwam dat er wat was overgebleven van het feestje van zaterdag.

Ter compensatie maakte ik een grote pan gezonde groenten (tagine gnaouia) en terwijl we aten belde Chantal. We moesten tv kijken, de reportage van de Route du Luxembourg Belge kwam erop. En ja, in bijna de eerste minuut: Suxy. J te A en ik komen goed in beeld en R ziet men ook nog voorbijrennen. Victorie! Onze 0,02 seconds of fame. R slaagde erin om het op te nemen, iets wat hij nog niet eerder geprobeerd had sinds we internet-tv hebben. Het werd gemakkelijker gemaakt doordat die reportage elk uur herhaald werd. Afspelen kan alleen op de tv zelf maar dat doet er niet toe.

Regio tievie is da bomb!


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR