logo
 

Follow-up

Om te beginnen kan ik melden dat ik van het restant trouvailles jam heb weten te maken, waarbij ik alle suiker in huis heb opgemaakt. Grove suiker, fijne suiker, rietsuiker, poedersuiker en zelfs een beetje lichte basterdsuiker, allemaal restjes, samen 600 gram, plus het sap van een limoen. Blijven roeren, laten inkoken en pitten verwijderen als ze boven komen drijven.

Het is belangrijk om dit vast te leggen want die boompjes staan er volgend jaar nog steeds als de paarden ze niet om zeep helpen en zo kan ik straks nakijken welk succesrecept ik heb gebruikt. Ik ben enorm goed in het aangaan van dit soort experimenten, maar dat wil niet zeggen dat ik ook enorm goed ben in het laten lukken, dus wat documentatie kan geen kwaad.

Nog meer follow-up. Ik had toch een duo-penottizadel op de kop getikt dat niet paste? Dinsdag brachten we het terug en daar er geen passend alternatief was, kregen we ons geld terug. Bij Carlo slaagden we wel. We pasten en maten, legden een aantal zadels naast elkaar en vergeleken nauwkeurig, en kozen een mooie dark chocolate Garland (foto 2), semi quarter. Dit moest goed zijn, 16 cm breed in de gullet, haarscherp opgemeten. Nog een paar stijgbeugels voor R erbij, een buckle en een warm jasje voor mij, en dan gauw terug naar huis, het is toch altijd weer twee uur rijden, en dan snel Jay uit de wei en passen.

#$@%&!!??!*^! Te laag. Hoe kan dit. R mat nog eens. Bijna 18 cm in de gullet. Onmogelijk maar onontkoombaar, meten is weten. Dus. Erm. Tja. Hadden we het verkeerde zadel meegenomen *bloos*. Dat betekende morgen nog een keer twee uur heen twee uur terug dat hele eind. Caramba.

We belden Carlo. Die had ook al zo'n vermoeden gehad toen hij zijn zadels weer opruimde nadat we vertrokken waren. En hij had ook de oplossing: hij kwam het brengen. Geweldige vent. Hij kwam vanavond, had nog een paar zadels bij zich ter vergelijking, we pasten het goede zadel en ook de andere ter plekke op Jay, die braaf stilstond bij al dit gepriegel, en het was voor elkaar. Check double check, dit kon niet meer misgaan. Ik heb een zadel, en een goed zadel ook. Yippie.

Is dat service of is dat geen service. Daar kan niet genoeg reclame voor worden gemaakt. Ik zeg: koopt allen uw zadels bij Carlo! En let dan wel op dat u het goede mee naar huis neemt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR