rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Rappel

Daar ik vandaag al niet meer wist wat ik gisteren had gedaan, is het weer tijd om te loggen.

Maandag was een uitgelezen dag om de zadels en het tuig schoon te maken en te oliën die in het weekend vuil en nat waren geworden. Dat is een rustig werkje, dat kan worden verricht op het bankje met alle poetsmaterialen binnen handbereik en waarbij de rijspieren niet worden belast. R dacht na over een manier om rechthoekige tl-buizen aan schuinlopende nokbalken te bevestigen. Olivier kwam langs met de tractor en bewonderde ons mooie nieuwe weggetje en de boxen. Hij had Timéo (3) bij zich. Ik vind dat chic, tractorbezoek. Had mijn vader mij maar op zijn tractor meegenomen om te gaan maaien toen ik drie was. Helaas, mijn vader had een kantoorbaan. De kansen voor een kind zijn zo toevallig.

Dinsdag poetste ik nog wat door, hing een klok en wat haakjes op in de sellerie en deelde de kasten handiger in. Een opmerkelijk feit was verder dat er zand in de spinazie zat, iets wat me anders nooit gebeurt. Niet goed gewassen. Als ik toch eens geen weblog had, dan zou ik dit volgend jaar niet eens kunnen nalezen.

Woensdagmorgen reden we 25 km naar een pharmacie in Frankrijk, waar bleek dat paardenontwormingsmiddelen daar weliswaar zonder recept verkrijgbaar zijn zoals we hadden gehoord, maar ook veel duurder. Het omrijden niet waard. Ook zagen we bij een kweker in Florenville (B) diverse boompjes die ons aanstonden voor ons nieuwe bosje, dat al goed opschiet. Onbegrijpelijk dat ik daar nog steeds geen foto van heb. Alles staat er florissant bij, behalve de drie lijsterbesjes uit het bos, die zullen in het najaar wel opnieuw moeten. Ook haalden we kabelgoten, R heeft inmiddels bedacht hoe hij dat gaat doen met die rechthoekige tl-buizen en die schuinlopende nokbalken. Een andere klant in die winkel schatte in dat R mij met 2,5 mm2 kabel wel kon elektrocuteren. Waarom hij dat nodig vond zei hij er niet bij.

's Middags kwamen onverwacht vrienden langs op de terugreis van vakantie. In Noord-Frankrijk was ze vooral het grote aantal stroschuren, oorlogsmonumenten en soldatenbegraafplaatsen opgevallen. Altijd leuk, onverwachte vrienden, vooral als we inderdaad thuis blijken te zijn en niet bijvoorbeeld rondrijden door Noord-Frankrijk zoals die ochtend nog het geval was.

Daar. Alweer een halve week om. Het gaat steeds sneller lijkt het wel.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR