rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Samen op pad

Hij was mooi, onze tweedaagse trektocht van Grandvoir naar Acremont. Vooraf had ik mij wel wat zorgen gemaakt of het niet te ver was voor Jay, 41 kilometer op de eerste dag en 30 de tweede, maar ze kon het goed aan, net als Titan en I+R zelf. Sunshines hond Scotch was ook weer mee, met gemak de leukste en best opgevoede hond van heel Europa.

randonnee3

Hij liep zeker 82, respectievelijk 60 km, en zwom de Semois twee keer over, terwijl wij er tot de helft in gingen.

randonnee2

Als er een weg moet worden overgestoken, springt hij bij Sunshine op het zadel. Dat wilde ik met Jay ook wel leren, en toen Tip onderweg een ijzer verloor en we moesten wachten op Fred om er een nieuw onder te komen leggen, hadden we tijd om te oefenen. Dat gaat niet zomaar, als een paard opeens een hond naar zich toe ziet springen is de reactie niet 'o leuk, daar heb je Scotch, die kan ik mooi meenemen naar de overkant', maar 'o help, een bedreigend vliegend monster, wegwezen'. Een hond is nu eenmaal een roofdier en een paard een vluchtdier.

randonnee1

Jay moest daar dus geleidelijk aan wennen doordat Scotch eerst voorzichtig werd opgetild tot bij het zadel, vervolgens een klein sprongetje, dan een grotere, en hop! Het ging niet meteen goed en Jay sprintte er een paar keer vandoor.

Na deze ervaring hield ze Scotch onderweg dan ook goed in het oog voor het geval hij weer opeens zou opvliegen. Scotch, the flying cowboy. Altijd weer wat nieuws te beleven als wij met de paarden op pad gaan.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR