rss
logo
 
woensdag 17 oktober 2018

Beetje harteloos van mij

Er is een mijlpaal in aanbouw. Gisteren zijn vijf Mannetjes begonnen met de bouw van de boxen. Na al die jaren maanden en weken van wachten was het wat onwerkelijk dat het frame voor de vier boxen en de sellerie al binnen een uur overeind stond. Ook het afvullen van het frame met planken ging heel snel, aan het eind van de middag stonden er vijf volwaardige ruimtes. Alleen het dak moest er nog op en alle afwerking restte.

We gingen regelmatig kijken hoe het werk vorderde. Zelf konden we er niets aan bijdragen, een heel enkele keer had iemand een vraag maar verder hebben Mannetjes meestal net zo lief geen opdrachtgevers om zich heen drentelen met vragen en opmerkingen. Dat leidt maar tot gedoe. Het werk schoot op, de zon scheen en ze gingen door tot na zessen.

Vandaag is het een heel ander verhaal. Er zijn nu nog maar drie Mannetjes. Dat is volgens de planning, niet dat er twee dood zijn zoals kleine negertjes, of gesmolten zoals Moriaantje zo zwart als roet. Ze zijn trouwens niet zwart, het zijn lichtrode Vlamingen.

Vandaag regent het, afgewisseld met motregen en plensbuien. Er lopen in glimmende donkergroene regenpakken gehulde gedaantes tussen het nieuwe gebouwtje en de bestelbusjes heen en weer. Waarschijnlijk met een handvol gegalvaniseerde schroeven of een Gripley 3/6", een waterpas om het water te passen of een schroevendraaier met ratelwurggreep. Ik noem maar wat.

Want denk niet dat ik ben gaan kijken. Ik weet dat Mannetjes net zo lief geen opdrachtgevers om zich heen hebben drentelen met vragen en opmerkingen, dat leidt maar af. Nee. Beter niet doen.

In plaats daarvan ging ik naar de markt in Florenville, alwaar ik tijdens een opklaring een blauw met witte zomerjurk en donkerblauwe nagellak scoorde. Ook ging ik naar de kapper. Evenzovele mijlpalen. Een foto kon geen kwaad, dwars, anders paste ik er niet op. Bovendien vond ik het anders te veel lijken op een staatsieportret dat binnenkort in alle overheidsgebouwen moet worden opgehangen.

staatsieportret

Thuis werd er in de regen een gebouwtje voor me opgetrokken. Terwijl ik nog nooit eerder een gebouwtje heb gehad. Mijn eerste gebouwtje ever en dan niet eens even een oogje gaan werpen of het al opschiet. Beetje harteloos van mij. Maar zodadelijk trek ik een regenpak aan en ga ik kijken. Er wordt hard aan gewerkt, en morgen is het klaar, volgens de planning.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR