rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Krak!

Te vroeg gejuicht. Aan het eind van een middag hard werken in de koperen zon - de laatste poortpaal ingraven en het laatste stukje ontbrekende omheining achter het huis aanbrengen had beter kunnen worden gepland op een bewolkte dag maar laatste stukjes zijn altijd zo verleidelijk, nog even en dan is het áf -, verkampten we de paarden naar de overkant.

Het gras daar is na het maaien aardig gegroeid en de schuilstal biedt soelaas tegen vliegjes, vliegen en reuzenvliegen. Bovendien, bij een noodweer zoals gisteren in Bertrix hebben de paarden tenminste een dak boven hun hoofd als er hagel valt die autoruiten versplintert.

De paarden vonden het een goede zet. Direct grazen, rollen en schuilen. Het was warm. Het was windstil. Toen het donker werd, deden we zoals elke avond hun kapjes af en gingen naar binnen. Stilte.

Totdat: whoosh! Vanuit het niets woeste windvlagen. Geen regen of onweer, alleen loeiharde wind. Er waaide een tuinstoel om, takken braken en we haalden nog snel een achtergebleven dekzeil binnen.

Wat vonden de paarden hiervan? Even kijken met de grote lamp. We schenen het weiland langs en kKRraak! Wat lag daar languit in het gras? Jawel, een spar over de omheining. Ontworteld.

omver

Bij daglicht sparren opruimen is overzichtelijker dan in het donker, dus we legden een draadje langs het gat zodat de paarden niet het bos in konden, en gingen naar binnen. Vanochtend was het met zaag en schroevendraaier snel bekeken. Het is niet de eerste spar die we opruimen. Achteraan was er nog een omgegaan maar die had geen schade aangericht.

omver2

Het opruimen trok wel bekijks. Een enkel sparrentakje werd opgepeuzeld, paarden weten de faciliteiten te benutten zoals ze geboden worden. Schade: twee latten. Wel jammer, maar wie zo tussen de bomen woont als wij moet niet gek opkijken als er nu en dan een omver gaat.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR