rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Ponygames 2013

Zondag werkten zich bij mooi weer een groot aantal ponys, paarden, kinderen en volwassenen in het zweet tijdens de ponygames in Suxy.

ponygames1

Wat een actief dorp zijn we toch, de games vielen net als vorig jaar precies samen met de Belgische kampioenschappen pétanque à boules carrées. Iemand noemde het zelfs het Europees kampioenschap en waarom ook niet, dat spel wordt bijna nergens anders gespeeld. Volgend jaar moeten we dus ook met gemak het WK kunnen binnenhalen.

De onderdelen zaklopen met twee ponys aan de hand, slalommen, bekertjes water vervoeren zonder te morsen, en naar de overkant van de rijbaan zien te komen met een ei op een lepel in de mond zijn bekende volkssporten. Bij sommige activiteiten kan de pony zelf er niet altijd met de pet bij wat het ruitertje precies uitvoert, maar zo'n dier heeft ook weleens recht op langs de kant staan lachen.

ponygames2

Wij hadden dit keer een belangrijke taak. De bar. Nou had ik in mijn leven nog nooit bardienst vervuld, zo'n type ben ik gewoon niet, maar ik kan nu zeggen: het is druk werk. Bier, cola, koffie, taart, ijs, fanta, water, het was dorstig weer.

ponygames3

Welk team er gewonnen heeft is ons net als vorig jaar ontgaan, maar dat hindert niet. Het was een leuke dag.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR