rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Volle dag

Op een doordeweekse dag waarop er eens geen Mannetjes komen graven, doen we eigenlijk vrij veel. De ochtend besteedden we aan het wegwerken van een achtergebleven hoop zand en keien. Meer dan twee uur achtereen scheppen en kruien is onverstandig, anders zijn we de rest van de dag uitgeteld. Wat krijg je het daar warm en plakkerig van, na afloop verplicht douchen.

Tijdens het scheppen kwamen er toch twee Mannetjes, maar Slechts Op Bezoek. Het waren de graafmannetjes, om af te spreken dat ze volgende week de toerit komen afronden. Graafgraafgraafgraaf, klaar is het werk. Hopen we. Dan kunnen de smid, de veearts en ander bezoek straks tot aan de boxen doorrijden zonder door de modder te hoeven ploeteren. En wijzelf natuurlijk ook.

Na het eten zat ik een tijdlang op het tuinbankje te lezen (rustige ouwe dag!), terwijl R met de overbuurvrouw praatte, die haar stallengebouwtje netjes met houten latten laat afwerken. Dat gaat tergend langzaam omdat haar Mannetje alleen kan komen werken in zijn vrije uren.

Ook maaide R het gras nog en ik maakte wat te eten.

Aan het eind van de middag werkten we met de paarden in de round pen. Schriktraining met het dekzeil, een plank en twee boomstammen. Dat was zo leuk dat ik daar beter een apart logje aan kan wijden.

Dus op een gewone dag waarop er niets speciaals gebeurt, gebeurt er toch zo veel dat ik daar twee logjes voor nodig heb. Of zou hebben, want het is de vraag of er wat van terechtkomt. Morgen is ook weer een gewone dag namelijk en zo neemt het logwaardigs exponentiële vormen aan. Niets aan te doen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR