rss
logo
 
woensdag 17 oktober 2018

Habemus Betonum

"Nu de bekisting klaar is zal ik de betonman bellen, eens zien of die een indicatie kan geven of er binnenkort gestort gaat worden', zei R eind gistermiddag, en hij deed het meteen. 'O ja', zei de betonman, 'ik wou u nét bellen, we komen morgen om zes uur'. We, dat waren een spuit en drie vrachtwagens. En zes uur bleek te betekenen zes uur 's ochtends. Het was nog mistig. Misschien is het dat vaker op dat uur, maar daar weten wij niets van.

beton1

Het was een heel gemanoeuvreer en gebrom op de vroege morgen. De hele buurt wakker. En vonden onze paarden al dat gedoe in hun veld eng en/of spannend of zelfs maar interessant? Neuh. Cool guys.

beton2

Twee uur later lag het erin, 23 kuub beton voor een bodemplaat van 14 x 8,5 m. De wagens werden schoongespoeld en men denderde heen. In de loop van de middag kwam de betonman nog terug om het oppervlak glad te strijken.

beton3

Zo, dat ligt. In de tussentijd maakte ik het huisje schoon, stofzuigen, dweilen, badkamertje, wc, keuken, u weet wel. Ook nuttig, maar het huisje is al heel gauw weer aan een poetsbeurt toe. Dat beton daarentegen ligt er nog wel de komende decennia, zoniet ad aeternam. Jubilamus.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR