rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Veel geluk gehad

Twee voorbedrukte doeken om na te schilderen: een Van Gogh en een ons Onbekende Meester
Een robuuste pul voor veel bier
Een boek met foto's van in groente en fruit verwerkte baby's, van de fotografe die door mij al jaren geleden tot meest verfoeide aller tijden werd verklaard, een kwalificatie waarin niet nu opeens verandering is gekomen
Zes gouden lepeltjes in een mooi verweerd kartonnen doosje
Een tegoedbon van een tientje voor een sportzaak in Florenville
Een drinkfles van de provincie Luxembourg
En een 3D-stilleven van dieren op het platteland.

Eerste pinksterdag was het feest op de school in het dorp, met loterij. Wij konden daar niet bij zijn want wij waren de hele dag weg met Titan en Jay, Sophie, Olivier en Maéva en hun paarden. Prachtige rit, en doornat en modderig worden hoort bij het buitenleven. Maar de school verdient ondersteuning dus we hadden wel lootjes gekocht van onze twee buurjongetjes, en als we wat wonnen kwamen zij het brengen, beloofden ze. Goed hoor, wij winnen toch nooit iets. Daarna niet meer aan gedacht.

En?

winst

Ze moesten er twee keer voor heen en weer lopen. Vous avez eu beaucoup de chance!, vonden ze. Zeg dat wel.

Voor kleinbehuisden zoals wij is het nogal overweldigend. De lepeltjes houden we voor als we ijs toe eten, tenzij dat bladgoud gaat bladderen. De andere prijzen voorspel ik nog een lang en afwisselend leven als prijs op school- en dorpsfeesten in de komende jaren. Maar dit is mijn kans om kippen, ganzen en schapen te houden die niet door de vossen worden opgegeten. Naast die gans staat ook nog een half afgebouwd huis, toepasselijker kan niet. Dat stilleven sta ik dus nooit meer af, R kan zeggen wat hij wil.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR