rss
logo
 
woensdag 17 oktober 2018

Voorbereidingen

Nadat R het graafbedrijf een belofte van binnenkort beginnen had afgeperst, gebeurde er eerst weer even niets maar nu lijkt het erop dat de werkzaamheden voor de boxen en de longeercirkel, in ons geval roundpen genaamd, over een week van start gaan. Er moet veel grond worden afgegraven, hoeveel precies weten we nog niet. Laten we zeggen, een hele hoop.

Waar precies weten we al wel. Om de graafmachinist dat duidelijk te maken, spuiten we volgens instructie de contouren van de cirkel en de rechthoek in het gras met een bus felroze verf. Verder moet het aanwezige gras daar dood. Hoe wreed, maar het moet, anders is de afgegraven grond straks niet bruikbaar als tuingrond omdat er allemaal grasplaggen in zitten. Na het spuiten van dat spul mag het zes uur niet regenen anders kun je opnieuw beginnen. Een ander vereiste is dat het te bespuiten gras niet te hoog staat.

Welnu. Toevallig komen de boxen exact in het hoekje waar de paarden altijd hun neus voor optrekken. Dat gras lusten ze niet, neen dankuwel, zulk gras blieven onze fijnproevers niet. Mest, dat willen ze er wel neerwerpen, en juist daar staat het gras dus heel hoog.

Bijgevolg ruimde ik mest van die twee stukken land en strimde R het gras, ik harkte het bij elkaar en voor we het wisten was het alweer zeven uur 's avonds. Wat vliegt de tijd als je iets leuks te doen hebt. Morgen paarden in de andere wei en spuiten maar, daarna een omgekeerd regendansje om te zorgen dat het een paar uur droog blijft, en het werk kan beginnen. Graafgraafgraafgraafgraaf, klaar. Bij wijze van spreken, want daarna moet er nog van alles gebeuren, maar ik ben blij dat er nu voortgang in zit.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR