rss
logo
 
zondag 23 september 2018

Daar doen we het voor

Zaterdag maakten we onze eerste buitenrit met Sophie, om de paarden te laten wennen aan het rijden in een groep(je). Ze kennen de paarden van Sunshine al wel, maar die zijn allemaal heel erg netjes opgevoed. Deze keer konden ze laten zien dat ze met allerlei slag kunnen omgaan.

Sophie reed Vanille, die wel heel braaf is en na haar ongeluk van vorig jaar weer helemaal is opgeknapt. Wij reden Harissa en Titan, die ook niets meer mankeert. Harissa is Sophies eerste zelfgefokte veulen geweest en het was leuk om te laten zien hoe goed ze het als vierjarige doet. Nergens bang voor en doet netjes wat haar gevraagd wordt. Harissa is een prima buitenpaard. Het was een mooie rit van een uur en alles ging goed.

buiten

Zondagmiddag gingen we er met Jay en Titan met Sophie en zes kleine meisjes op ponies op uit voor een rit van drie uur. Gisteren Harissa, vandaag Jay. Ik rijd de meisjes zo veel mogelijk afwisselend, dan doen ze allebei ervaring op, ze worden niet te zwaar belast op hun leeftijd en het paard dat thuisblijft leert dat het geen ramp is om alleen te zijn en dat we na een poosje altijd weer thuiskomen.

Het was prachtig. Mooi voorjaarsweer, fijne weggetjes zonder verkeer, steile bospaden met hoge bermen, rondom fris groen blad, nergens verbodsbordjes en overal vogelgefluit. Een beetje wind, volop zon.

Daar doen we het voor. Al het werk aan huis, omheining, weiland, stallen en wat al niet, wat we op zich met plezier doen, dat is hiervoor. Om buiten te zijn met onze eigen fijne paarden in deze schitterende omgeving.

Daar krijg ik nooit genoeg van.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR