rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Geleidelijk

We gingen verder waar we gisteren gebleven waren. We gaven de paarden er nog een stukje voortuin bij, inclusief de oprit, en omdat Harissa gisteren onder de draad doorkroop en in de berm langs het weggetje ging staan eten, zetten we er deze keer toch maar wel spanning op. Het duurde even tot ze eraan toe kwam, maar toen was het haar ook meteen duidelijk dat het niet voor niets 'schrikdraad' heet.

bonheur2

R boorde nog vijf gaten en zette er paaltjes in, naast het huis deze keer, en ik harkte verder aan mijn sparappelproject. Tegen de schemering, net te donker om foto's te maken, kwamen er twee herten grazen in het weiland bij de ruïne. Indrukwekkende dieren ter grootte van een pony. Weer eens wat anders dan reeën.

In het weiland achter het huis is het gras nu dan eindelijk zover dat de paarden er definitief in kunnen. Twee weken vertraging minstens, door maartse kou en aprilse droogte. Met 's nachts hooi en een paar uur per dag gras in de voortuin is de overgang eigenlijk juist mooi geleidelijk verlopen. We deelden het land in tweeën en morgen gaan ze erin. Daarmee kunnen we het voorjaar dan toch als geopend beschouwen, ook al zet het wel erg geleidelijk in.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR