rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Minder eten meer bewegen

Hier is Cisco, het nieuwe gezelschapsdier voor Titan voor de komende tien dagen. Het is een dappere kabouter, die vrolijk aan de hand meedraafde op weg hierheen. Het hele dorp kon horen dat hij op pad was, want overal waar we langskwamen trompetterde hij zijn aanwezigheid luid in het rond.

Thuis bij Sophie speelt hij de baas over enkele andere kleintjes, en eenmaal bij ons in de wei was hij er niet meteen van onder de indruk dat Titan twee keer zo groot is als hij. Nadat Titan een keer gewoon over hem heen gelopen was, begreep hij wel dat hij zich de komende tijd beter een beetje bescheiden kon opstellen.

cisco

Baas boven baas, dat is goed voor zijn karakter en voor zijn omvang. We voeren het hooi op één berg en Titan gaat over de verdeling. Cisco staat aan de uiterste rand zodat hij er nog net bij kan zonder binnen de gevarenzone te komen. Ook heeft hij hier, in plaats van een klein paddockje met vijf pony's, een hele hectare om in rond te hollen. Minder eten meer bewegen, misschien kunnen we daar patent op aanvragen als gegarandeerd crash dieet.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR