rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Winters

Aan het einde van deze bonus-sneeuwdag kwam het alles bij elkaar tot een centimeter of 10, en daar heeft het de hele dag voor moeten doorsneeuwen. Vliegende sneeuwjachten waaiden horizontaal voorbij, en waarheen? Ergens ten westen van ons huisje moet een enorm sneeuwduin liggen.

winters

Files waren er niet, alleen wij hoefden erdoor naar de paarden (slechts 9 km) om ze wat te laten rennen en springen in de binnenmanege, na het harde werken van gisteren had iedereen een rustdag verdiend. Met de 4x4 over de ongeveegde ongestrooide wegen. Wat ben ik blij met die auto. We haalden er ook een pakketje mee op zodat de koerier, die beneden in het dorp woont, niet naar boven hoefde te komen glibberen met zijn busje.

Een mijlpaal van gisteren nog even, die mag niet ongelogd blijven. Stel dat ik over tien jaar niet meer precies weet op welke datum ik mijn allereerste spin maakte (27 seconden YouTube als uitleg, camera niet bij ons, volgende keer beter), dan kan ik dat opzoeken: 11 maart 2013. Jay kan dat nog niet, maar Titan als de beste. Sunshine legde uit wat ik moest doen en Titan weet dan wat er moet gebeuren. Toen hij stopte was ik duizelig maar hij niet. Niet dat dat voortaan elke dag op het programma moet, maar het was leuk om een keer te doen.

Het is helder. -5° nu en het wordt nog veel kouder. Jay en Titan kunnen tot eind maart in Gribomont op stal blijven en we zijn blij dat we ze met dit weer nu niet opeens weer naar buiten hoeven sturen. Bij invallend lenteweer zal ze dat veel beter bevallen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR