rss
logo
 
woensdag 17 oktober 2018

Nieuwe wegen

Het was wat kouder dan de afgelopen dagen maar de tweede winter viel zondag nog niet in. We maakten een mooie buitenrit in Gribomont, waar Titan en Jay nu staan. Nieuwe omgeving, nieuwe uitdagingen.

Zo reden we over een brug boven het spoor en door drie tunneltjes onder het spoor. Dat galmde, maar onze dappere dieren sloegen zich er goed doorheen. Ook heeft Jay diverse grote modderplassen doorkruist, wat een echte mijlpaal genoemd mag worden, en ze slaagde voor haar slalomdiploma in het bos. Ook dook er nog een groot zwart monster op achter een huis, maar toen ik afsteeg kon ik haar ervan overtuigen dat wapperend zwart plastic toch niet echt gevaarlijk is.

Na de rit moesten ze minstens zeven keer in de zandbak rollen, een genoegen waarbij Titan altijd luid kreunt zodat hij soms wel een nijlpaard lijkt. Qua geluid dan. Als ze zich na afloop uitschudden, vliegen de zandwolken in het rond.

Iedere dag doen we iets nieuws. Dat vinden de paarden en wijzelf leuk. De enige die een beetje sipt is de pluimstaart van de buren. Hij komt elke avond aanrennen om op de hooibaal in de kruiwagen te springen en een eindje mee te rijden als we gaan voeren, maar dat doen we nu dus even niet. Jammer voor hem, hij zal een nieuw spelletje moeten bedenken tot de paarden terug zijn, maar lang zal dat niet duren.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR