rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Voorjaarsschoonmaak

Woensdag bezochten we Harissa. Het gaat haar goed. Ze is niet meer zo diep onder de indruk van haar nieuwe lesrooster en schoolomgeving als in haar eerste kostschooljaar. We reden allebei een stukje met haar, de eerste keer dat R erop zat. Volgende week weer, dan krijgt ze een nieuw bit.

De donderdagochtend besteedden we aan het opkalefateren van Karquo. Toen hij bij ons kwam was hij aan de diarree, dat was na een paar dagen over, maar zijn achterzijde vertoonde wel de sporen van doorstane narigheid. Mestkorsten all over the place. Smerig? Erg smerig, maar er was niets aan te doen zolang het koud was. Nu zijn dekens eraf zijn en de milde voorjaarszon schijnt konden we aan de slag. Emmers lauw water, spons, handkracht en geduld.

karquo1

Eerst zetten we zijn staart in de week. Soppen, knoop erin en weken maar. De achterbenen afsponzen, laten weken, schoonschrobben en afspoelen. Toen ik begon, was ik zelf nog schoon.

karquo2

Hij liet het gelaten over zich heengaan allemaal. Beetje dommelen in de zon. Of een paard het fijn vindt dat hij schoon wordt weten we niet, misschien maakt het hem wel niets uit. In elk geval kan hij straks de vliegen wegjagen met zijn staart zonder dat zijn oude mest hem om de oren vliegt. Dat moet toch prettiger zijn.

Nog even droogwrijven en dan een korte wandeling door het bos, samen met Titan, om het opdrogen te bevorderen. Na afloop gingen de paarden de wei en ik de douche in.

Poetsen is het verplaatsen van vuil en haren van het te poetsen object naar de poetser.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR