rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Het multi-inzetbare kledingstuk

Het komt zelden voor dat we een dag echt druk zijn. Bezig ja, druk nee. Precies wat de bedoeling was van onze tegenwoordige manier van leven.

Maandag was een uitzondering, er was een strak programma op verschillende locaties en met uiteenlopende activiteiten. Vooral kledingtechnisch een uitdaging. Rijden, naar de bank, boodschappen doen en hooi halen, met tussendoor weinig of geen tijd om naar huis te gaan.

's Ochtends bracht ik met Jay in de praktijk wat we zondag met Sunshine hadden doorgenomen: inbuigen op de volte en wijken voor het binnenbeen. R zat aan de kant en maakte foto's en een paar filmpjes die erg verhelderend waren (voor mij, op YouTube zou iedereen geeuwend weglopen).

jaytraining

Bij het rijden draagt de western rijder een spijkerbroek (de enige echte, met taille). Ik heb een zwarte en twee blauwe. Die rijbroeken worden bij het rijden onherroepelijk smerig. De western rijder wordt zelf ook smerig, dus douchen en wat anders aan na afloop is onvermijdelijk, vooral als men daarna naar de bank moet om de autoverzekering te regelen.

Mijn huidige uitgaanskleding als ik naar de stad moet of anderszins geciviliseerde mensen ga ontmoeten die niets met paarden te maken hebben, is een nette donkerblauwe spijkerbroek en een wit of zwart T-shirt. Keurig hoor, niets op aan te merken. Niemand merkte dan ook iets aan, tenminste niet waar ik bij was.

Daarna reden we door naar een vriend van Olivier die hooi te koop had. Zestig balen laadden we op de aanhanger (we reden tweemaal, dus dertig per keer, zeg ik even voordat iemand zich zorgen gaat maken dat wij een gevaar op de weg vormen). Om te voorkomen dat de hooiverkoper ons stadsmensen zou vinden kwam mijn nette spijkerbroek van pas, want die ziet er zodra ik mijn laarsjes met hakken heb verwisseld voor een paar stevige boots heel utilitair uit. Gebruiksklaar. Multi-inzetbaar.

Ik zeg: jeans rule, en nooit meer kantoorkleding.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR