rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Je moet er opkomen

Er is momenteel met de paarden weinig te doen. Ze staan in de sneeuw, rijden is onmogelijk en meer dan hooi voeren en water geven doen we niet. Er gebeurde de afgelopen dagen wel van alles, de architect kwam weer eens, we reden op zomerbanden door de sneeuw, Het Ventje gaf over op het kleed, Sophie brak haar wijsvinger. Allemaal razend belangrijk, maar ik viel er het web niet mee lastig. Het wordt anders zo'n egotripperij, dat weblog.

Maar nu heb ik echt iets wat ik niet voor me kan houden. Een slim idee. Niet dat ik het zelf heb bedacht. R bedacht het, maar het is zo verbazingwekkend voordehandliggend dat ik er bijna zelf op was gekomen.

Kijk, ik heb twee beeldschermen. Ik hoef niemand uit te leggen dat dat handig is. Eigenlijk zou ik er graag drie hebben, vooral voor mijn Marsvertalingen, maar daar is geen plaats voor. In elk geval heb ik zo wel de ruimte voor alle drie de paarden.

scherm1

Nou, en omdat hier de laatste tijd zoals ik al zei weinig spectaculairs gebeurt, doe ik weleens een online legpuzzeltje. Alleen in de categorie Art want als ik klaar ben wil ik wel wat acceptabels zien, en alleen die van 400 stukjes of meer, anders is het de moeite niet.

Nu is het zo dat al die stukjes random op je scherm worden uitgestrooid door het programmaatje, door en over elkaar heen. En bij die heel grote is er op één beeldscherm geen plaats meer om ze uit te leggen.

Daar zat ik een beetje over te klagen tegen R, toen die zei: dan gebruik je toch allebei je schermen. Historische woorden. Natuurlijk! Zo simpel. De puzzel opent in een window, je trekt het in de breedte over de twee schermen en voilà. Dit is er een van 520 stukjes.

scherm2

Alle andere webpagina's die ik tegelijkertijd ook open heb worden door dit gemanipuleer natuurlijk tot in het absurde opgerekt, maar ik vind het een briljant idee.

*update*: Hij is klaar. Daar is 3 uur en 6 minuten in gaan zitten. Ik waarschuw maar.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR