rss
logo
 
woensdag 17 oktober 2018

Af en toe valt er een slachtoffer

Eindelijk weer eens zon. Een fraai decor, maar wel voor een drama. De buurkat, die bij hen Croque-mou heet maar bij ons ook niet luistert naar de naam Pluimstaart, schoot voor het oog van mijn camera de sneeuw in. Tsjak! In één keer raak. Het meesje had mooi weer gehad op zijn laatste ochtend, dat wel.

drama

Daarna haalden we een nieuwe lading hooi en liepen we een rondje langs de omheining, toch altijd een kilometer door de rulle sneeuw en over de harde ijsklonten. Eenmaal weer binnen zou het leuk zijn om lekker bij de warme haard te zitten, maar die hadden we afgeschreven wegens rook. En als we nu die gaten in de schoorsteen eens openmaakten die we vorig jaar hebben dichtgestopt omdat er steeds allerlei beestjes naar binnen kropen? Misschien trekt hij dan beter? Kortom, hij doet het weer. Goede trek, geen rook, en een en al knusheid. En hout genoeg.

vuur

Het slachtoffer hier was een lieveheersbeestje dat in het gat had gezeten en nu dacht, hee het is zomer, ik ga rondvliegen, brrrzzzbbrrrzzz! Het zal hem niet meevallen dat we op de lente nog een paar maanden moeten wachten.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR