rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Buiten

Na drie weken hoosweer ben ik het binnenblijven beu. Niet dat we helemaal niet uit huis komen, in elk geval drie keer per dag om hooi te voeren, maar echt buitenwerk is momenteel niet haalbaar. Gaten graven voor het laatste stuk omheining, ik popel om eraan te beginnen maar het is ondoenlijk in de modder. De houtstapel verplaatsen, ik doe niets liever, maar alles is even glibberig. En een hele dag lezen is fijn, maar geen weken.

Om kort te gaan, ik ging naar buiten met de mestvork in de hand, vastbesloten om me niet naar binnen te laten jagen door een beetje stom uit de lucht vallend water.

En ha. De hele bovenrand van het weiland is nu schoon, zodat we er hooi neer kunnen gooien zonder te hoeven opletten of het niet in de mest belandt. Bij het voeren 's avonds in het donker is die mest haast niet te onderscheiden. Goed resultaat.

Maar het allerbeste was nog dat ik buiten was. Gewoon buiten. Mestruimen in de regen, och, regen is niet erg meer als je eenmaal buiten bent.

Er is natuurlijk wel buiten en 'buiten'. Zo lijkt het me bijvoorbeeld niks om in de zon over een grasveld met kleine gaatjes te moeten kuieren in een geruite broek met een zak stokken bij me. Dat lijkt me erg. Bijna even erg als op een cruise moeten.

Het is niet echt, dat is het. Kunstmatig. Nu ik erover nadenk is het beste buitenzijn toch eigenlijk altijd het buitenzijn waar je vuil van wordt, weer of geen weer.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR