rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Niet nuttig

Behalve om te voeren komen we haast niet buiten met dit weer. Laten we even naar de Vierre gaan kijken, ze is buiten haar oevers getreden en het regent nog wel, maar het water zakt alweer.

vierre

Handig dat we een paraplu bij ons hebben. Zo kunnen de paarden daar aan wennen, dan schrikken ze niet als we tijdens een buitenrit opeens iemand tegenkomen met zo'n Eng Ding.

Titan vindt het wel interessant. Als wij hem een paraplu voorhouden moet het toch haast iets om te eten zijn? Hij knabbelt eens aan de steel, onderzoekt of de baleinen dan misschien lekker smaken en snuffelt aan het doek. Hmpf, het valt hem tegen. Eigenlijk niks aan, bij nader inzien.

Jay lijkt het niks. Zij weet een Eng Ding te herkennen als ze er een ziet en ze trapt er niet in als wij zeggen dat het maar een paraplu is. Luid snuivend wijkt ze achteruit. Na wat behoedzaam bekijken gaat het al wat beter, maar Jay heeft gewoon wat tijd nodig om dergelijke bedreigende nieuwigheden van alle kanten te bekijken. Een gewaarschuwd paard telt voor twee is haar uitgangspunt en met open ogen ergens inlopen kan altijd nog.

Harissa kan het totaal niet boeien. Dat is toch gewoon een paraplu? En? Kunnen we nu weer iets leuks gaan doen? Of hou dat ding boven het hooi zodat het niet nat wordt, dan doen jullie tenminste iets zinnigs. Mensen. Je weet als paard nooit waarmee ze nu weer zullen komen aanzetten. Een paraplu, wat heb je daar nou aan.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR