rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Toemaarweer

We hadden mazout nodig, ook wel stookolie danwel huisbrandolie genaamd (dat laatste klinkt nog het vreedzaamst). Er was niets aan te doen, wie stookt ziet een keer zijn tank leegraken en deze natuurwet maakt geen uitzondering voor lieden die niet precies weten hoe lang ze nog in hun huisje zullen blijven zitten en of het wel de moeite is om de tank nog een keer te laten vullen. Op=op en koud=koud. Dat liet dus geen keuzemogelijkheden open. Wat moet moet.

Maar hoeveel?

Enerzijds. Als we nu te krap inkopen, kunnen we over drie maanden weer de tankwagen laten komen, zwak mompelend 'doet u toch nog maar 121,3 liter erbij' (maar dan in het Frans). Ze zien ons aankomen. Suboptie b (vanaf dat moment tot de verhuizing koud douchen) hoef ik niet op in te gaan wegens volslagen ondenkbaar.

Anderzijds. Als we aan het eind van de rit olie overhouden moet het restant tegen betaling van een onheus bedrag worden weggepompt en je ziet het niet meer terug. Is ook weer jammer. Dan zouden we beter de buren er blij mee kunnen maken, ware het niet dat die een aardwarmtepomp hebben, verstandige mensen. Gaan wij ook doen, in het nieuwe huis.

Welnu. Het was geen moeilijke afweging. Beter te warm dan te koud. Gooi er maar weer 1500 liter in. Misschien dat we het naar het huurhuis dat we hopelijk hebben tegen die tijd (wanneer dat ook moge wezen) kunnen laten overpompen. Met een heeeeeeeeeeeeeeeeele lange slang, stel ik mij voor.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR