rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

In de rij

We voeren nu sinds twee dagen hooi bij. Nog niet de volle mep, ze grazen ook nog wel. Twee keer per dag gaan we het weiland in met een baal en aan deze routine zijn de paarden al na één keer gehecht geraakt. Vooral Titan houdt de tijden scherp in de gaten, je ziet hem regelmatig op zijn horloge kijken en als het zover is, komt hij aandenderen, zonodig uit de verste hoek van het weiland. De meisjes volgen hem op gepaste afstand, Titan is de baas en komt als eerste in aanmerking voor voer en lekkere hapjes, dat vindt hij in elk geval zelf en hiërarchie moet er nu eenmaal zijn in een paardenkudde.

hooi2

Niet dat er iemand wat tekortkomt. We deponeren drie hoopjes hooi in de wei en ze eten er om de beurt van. Jay en Harissa beginnen samen aan een hoopje en als Titan besluit dat dat van hun waarschijnlijk lekkerder is en nodig geproefd moet worden, verhuizen ze samen naar het hoopje dat hij zojuist verlaten heeft, totdat hij terugkomt om te onderzoeken of dat misschien toch smakelijker is. Alles afkomstig uit precies dezelfde hooibaal, zeg ik nog maar eens. Op deze manier krijgt iedereen niet alleen genoeg te eten maar ook beweging. Wij staan erbij te kijken als ze alledrie tevreden staan te kauwen, er is dan ook geen mooier geluid in de wereld dan grrk grk grk grk grrrk grkk grk.

hooi3

De enigen die niet tevreden zijn, zijn de paarden van Chantal. Sinds onze paarden hooi krijgen, staan Décathlon en Ritaruze over het hek hunkerend mee te kijken. Ze hebben zelf hooi, en zeker niet te weinig, maar ja. Het hooi van een ander is nu eenmaal altijd lekkerder.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR