rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Nieuwe kennissen

Doordat we gingen toekijken hoe Fred een jong paard (en de berijdster) bijles gaf, zijn we deze week al drie keer in een nieuwe manege in de buurt geweest. Die is onze interesse waard, er is een binnenbak, dagelijks vers stro, en in de kleine kantine zelfgebakken chocoladetaart. Dat zijn drie factoren waar wij zonder meer gevoelig voor zijn. We hebben er dan ook al plannen mee, waar ik binnenkort op terugkom.

Het brengt ook mee dat we in een klap weer een heel aantal nieuwe kennissen opdoen, en dan blijft het niet bij mensen. De eerste die we er tegen het lijf liepen was trouwens een oude kennis, Maikey, van wie ik mijn eerste westernlessen heb gehad. Hij keek nog even star voor zich uit als toen, maar ik denk wel dat hij ons herkende. Dat weet ik niet zeker, dat is bij Maikey wat moeilijk te zien vanwege zijn blauwe ogen.

Het valt in het begin niet mee om al die nieuwe namen en gezichten te onthouden. Het zijn niet alleen de mensen. We leerden ook Bounty, Sky en Dalton kennen. Honden. En behalve Luna, naar wie we oorspronkelijk kwamen kijken, kennen we nu ook Blue, Coup de foudre, Angel, Fame, Mactoub en nog enkele meer, dan kom je verder gaandeweg te weten wie hun baasjes zijn en welke moeders op woensdagmiddag langs de kant zitten voor welke kinderen, en dat zijn alles bij elkaar heel wat namen en relaties. Net wanneer ik denk dat ik het weet springt er een Jack Russell op schoot wiens naam ik even niet heb meegekregen, en kijk daar loopt ook een kat aan wie we nog niet zijn voorgesteld.

Maar het is leuk. Luna's baasje vroeg of we mee wilden als zij op dagtocht gaan en zaterdag gaan we kijken naar de pony games, dat is altijd lachen. Met paardenmensen gaan de contacten vanzelf, dat wist ik allang voordat we hier kwamen wonen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR